روش های موثر در رفع ترک پا

روش های موثر در رفع ترک پا
15 آبان 1403 بدون نظر 5 دقیقه
اشتراک گذاری:

آنچه در این مطلب می خوانید :

ما در این مقاله قصد داریم شما را با 10 روش از بین بردن ترک پا آشنا کنیم تا با رعایت این تکنیک‌های موثر بتوانید پاهایی نرم و لطیف داشته باشید.

پاشنه‌های ترک خورده زمانی ایجاد می شوند که پوست آنقدر خشک و شکننده می شود که تحت فشار وزن ما به سادگی از هم جدا می شوند. این ترک‌های آزار دهنده می توانند زمینه را برای تحریک پوست، خونریزی و افزایش خطر عفونت فراهم کنند به همین خاطر باید به سراغ روش‌ها و تکنیک‌هایی بروید که بتوانید از شر ترک پا خلاص شوید. بنابراین برای اینکه ترک‌های پا را از بین ببریم باید چیکار کنیم؟ این سوال بسیاری از شماها ست که در ادامه این مطلب به پاسخ آن می رسید چرا که ما در این مقاله قصد داریم شما را با 10 روش از بین بردن ترک پا آشنا کنیم تا با رعایت این تکنیک‌های موثر بتوانید پاهایی نرم و لطیف داشته باشید. 

 ترک پاشنه پا چیست؟

ترک پاشنه پا زمانی رخ می دهد که پوست پاشنه پا بیش از حد خشک و ضخیم شده باشد به همین خاطر کم کم   شروع به شکافتن می کند این وضعیت ناخوشایند در اثر عواملی مانند مراقبت ناکافی از پا، ایستادن طولانی مدت یا پوشیدن کفش‌های پاشنه باز اتفاق می افتد و شرایط دردناک و آزار دهنده‌ای را برای شما ایجاد می کند که در صورت عدم توجه به موارد بالا می تواند زمینه را برای خونریزی و عفونت فراهم کند. مرطوب کردن منظم پوست و رعایت بهداشت مناسب پا برای پیشگیری و مدیریت ترک پا اهمیت زیادی دارد.

اگر پاشنه‌ی پای شخصی بیش از چند روز قرمز، متورم یا دردناک باشد باید فوراً با یک پزشک متخصص مشورت کند برخی از افراد گمان می کنند که ترک پاشنه پا تنها ظاهر را به هم می ریزد و از نظر زیبایی مشکل ایجاد می کند در حالی که اگر برطرف نشود می تواند وضعیت پاشنه پا را بدتر کند و با آسیب‌های خطرناک‌تری آنها را مواجه سازد.

ترک پا چیست

چه چیزی باعث ایجاد ترک پاشنه پا می شود؟

پاشنه‌های ترک خورده ناشی از عوامل مختلفی است، یکی از دلایل اصلی آن خشکی پوست است که اغلب با شرایط محیطی مانند رطوبت کم یا ایستادن بیش از حد تشدید می شود که می تواند زمینه را برای از دست دادن رطوبت و ضخیم شدن پوست اطراف پاشنه پا فراهم کند علاوه بر این مورد عدم مراقبت از پاها مانند مرطوب کردن نامنظم یا بی توجهی به لایه برداری پوست مرده می تواند باعث ایجاد این مشکل شود. فشار های طولانی مدت به پاها که ناشی از راه رفتن با پای برهنه یا پوشیدن کفش‌های نامناسب است هم می تواند منجر به ایجاد ترک پاشنه پا شود.

گاهی اوقات شرایط پزشکی مانند دیابت، پسوریازیس یا اختلالات تیروئید هم ممکن است حساسیت پوست پاها را افزایش دهند حتی کمبودهای تغذیه‌ای هم بویژه در مورد ویتامین E، A و مواد معدنی نظیر روی، می تواند خاصیت ارتجاعی پوست را کاهش دهد و باعث ایجاد مشکلاتی مانند ترک پاها در آینده شود.

برای رفع ترک پاها باید به سراغ مرطوب کننده‌ها، لایه بردارهای ملایم، پوشیدن کفش مناسب و رسیدگی به هر گونه بیماری زمینه‌ای بیایید تا بتوانید با شناسایی علت اصلی ایجاد این ترک‌ها نسبت به رفع آن با انتخاب روش مناسب اقدام کنید.

عوامل موثر در ایجاد ترک پا

علائم ترک پاشنه پا :

پاشنه‌های ترک خورده که با شکاف در پاشنه پا مشخص می شوند نگرانی‌های زیباشناختی و سلامتی به همراه دارد از علائم ظاهری می توان به خشکی پوست، قرمزی، خارش و در موارد شدیدتر به خونریزی و درد اشاره کرد عواملی مانند ایستادن طولانی مدت، استفاده از کفش نامناسب، آب و هوای خشک و عدم مراقبت از پاها می تواند این مشکل را تشدید کند. بنابراین اگر با این موارد روبرو شدید باید نسبت به رفع آن اقدام کنید البته پیشنهاد داده می شود که قبل استفاده و خرید هر محصولی حتما با یک متخصص در ارتباط با این مشکل صحبت کنید تا بتوانید به بهترین شکل پوست خشک و زبر پاهایتان را به پوستی نرم و لطیف تبدیل کنید.

رفع ترک پا

10 روش از بین بردن ترک پا:

1. عسل:

عسل که به دلیل خواص مرطوب کنندگی و ضدباکتریایی خود مشهور است یک روش موثر برای برطرف کردن ترک پا است شما می توانید عسل خام را مستقیماً بر روی نواحی آسیب دیده بمالید و بعد از 20 تا 30 دقیقه آن را با آب ولرم بشویید. عسل به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی می تواند رطوبت را در پوست قفل کند و زمینه را برای بهبودی و جلوگیری از عفونت فراهم کند.

2. کره شی باتر:

این ماده فوق العاده با خواص نرم کنندگی خود می تواند به طور موثر بر روی ترک پاشنه پا تاثیر بگذارد. قبل از خواب می توانید مقداری از کره شی باتر را بر روی پاهای تمیز و خشک خود ماساژ دهید و اجازه دهید تا این مرطوب کننده به خوبی در طول شب جذب پوست شما شود کره شی باتر با کمک اسیدهای چرب و ویتامین‌های موجود در خود می تواند به طور عمیق پوست پاشنه پای شما را آبرسانی و نرم کند تا زمینه را برای کاهش ترک خوردگی پاشنه پا فراهم کنید.

3. شستن مرتب پاها:

رعایت بهداشت در مدیریت ترک پا اهمیت بسزایی دارد به همین خاطر باید پاهای خود را هر روز با یک پاک کننده ملایم به همراه آب ولرم شستشو دهید و بعد با یک حوله تمیز پاها را بخصوص بین انگشتان پا را خشک کنید با این کار می توانید از تجمع کثیفی، باکتری و عرق جلوگیری کنید تا خطر عفونت و تشدید ترک پا را کاهش دهید.

4. روغن نارگیل:

روغن نارگیل یک روغن همه کاره است چرا که این روغن طبیعی با خواص ضدمیکروبی و مرطوب کنندگی خود می تواند پوست خشک و زبر شما را به پوستی نرم و لطیف تبدیل کند به همین خاطر روغن نارگیل برای ترک پا انتخاب ایده آلی است. شما می توانید مقداری از این روغن را در دست‌های خود بریزید و با مالیدن دست‌ها به یکدیگر کمی این روغن را گرم کنید سپس دستان خود را بر روی پاهای تمیز و خشک خود بمالید و آن را ماساژ دهید اسیدهای چرب روغن نارگیل به پوست نفوذ می کند تا رطوبت از دست رفته پوست را جبران کند با این روغن می توانید خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش دهید تا زمینه را برای داشتن پاشنه‌هایی صاف‌تر و سالم‌تر فراهم کنید.

5. روغن زیتون:

یکی دیگر از موادی که به شما در رفع ترک پا کمک می کند روغن زیتون است شما می توانید قبل از خواب پاهای خود را در یک آب گرم که با چند قطره روغن زیتون مخلوط شده است به مدت 10 تا 15 دقیقه خیس کنید سپس بوسیله یک سنگ پا لایه برداری کنید تا از شر سلول‌های مرده پوست خلاص شوید همچنین می توانید بعد از این کار با مالیدن مقداری روغن زیتون به پاشنه پا و سپس پوشیدن جوراب تمیز در طول شب به رفع ترک پا بپردازید چرا که روغن زیتون با آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های موجود در خود می تواند پوست شما را ترمیم و نرم کند تا از تشدید شدن ترک پا جلوگیری کنید.

6. استفاده از کرم‌های مرطوب کننده:

یکی از روش‌هایی که به شما در رفع ترک پا کمک می کند کرم‌های مرطوب کننده است چرا که این کرم‌ها به گونه‌ای فرموله شده اند که با نرم کردن و حفظ رطوبت از ایجاد خشکی و زبری پوست جلوگیری می کنند شما می توانید پاشنه پا خود را در هر شب با کرم مرطوب کننده قوی ماساژ دهید تا در طول شب این کرم با خواص مرطوب کنندگی خود بتواند خاصیت ارتجاعی پوست شما را در این قسمت بیشتر کند. 

7. لیمو ترش:

برای این روش شما می توانید یک عدد لیمو ترش را از وسط جدا کنید و مقداری از آن را در درون یک ظرف آب خالی کنید حالا هر یک از برش‌های لیمو را روی پاشنه پا قرار دهید این کار را به مدت 30 دقیقه انجام دهید تا با جدا کردن سلول‌های مرده از روی پوست بتوانید در جهت رفع ترک پا قدم موثری بردارید.

8. پوشیدن کفش مناسب:

بررسی کنید که کفشتان به خوبی در اطراف پاشنه و مچ پا قرار بگیرد تا از آنها به خوبی پشتیبانی کند به همین خاطر توصیه می شود که سعی کنید از پوشیدن صندل خودداری کنید چرا که صندل‌ها در اغلب موارد نمی توانند به خوبی اطراف پاشنه پای شما را حمایت و پشتیبانی کنند. استفاده از کفی‌های سفارشی به شما این اطمینان را می دهند که پاهایتان به خوبی در داخل کفش قرار بگیرند تا با نرم کردن جای پاشنه‌ی پا از ایجاد فشار در یک نقطه جلوگیری کنید.

9. پوشیدن جوراب مناسب و تمیز:

انتخاب جوراب مناسب می تواند در سلامت پا و پاشنه پا تاثیر زیادی بگذارند به همین خاطر باید به سراغ محصولاتی بروید که قابل تنفس و طبیعی باشند مثلا جوراب‌هایی که از پنبه یا نخ ساخته شده باشند به جلوگیری از خشک شدن پاشنه پا در اثر تعریق کمک می کنند.

10. مراجعه به پزشک:

اگر خشکی پاشنه پا شما بهبود نمی یابد بهتر است که با یک پزشک در ارتباط با این موضوع مشورت کنید تا بتوانید به سراغ بهترین روش برای درمان ترک پا بروید.

در نتیجه:

اغلب ترک پاها به خاطر خشکی پوست ایجاد می شود و درد ناخوشایندی را برای شما به ارمغان می آورند به همین خاطر ما در این مقاله سعی کردیم شما را با 10 روش مناسب برای رفع ترک پا آشنا کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای سلامت پاشنه پا بگیرید.

برای ثبت دیدگاه، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید